Onze visie

Archi-f architecten BVBA, het ontwerpbureau voor uw droomwoning in hout.

Dankzij onze nieuwe ontwerpmethode "eco-design" ontwerpen wij uw woning al vanaf het eerste voorwerp volledig vanuit een ecologische visie. Goed isoleren en luchtdicht en compact bouwen staat hierbij centraal zonder de visuele aspecten uit het oog te verliezen. Wij ontwerpen en tekenen voor u een woning of verbouwing waarbij milieuvriendelijk bouwen en de keuze van de technieken als uitgangspunten dienen. Uw wensen en eisen worden ingepast om op deze manier een zeer energiezuinige woning te verkrijgen.


Een goede begeleiding bij de keuze van de aannemer en een uitgebreide opvolging van de werken is dan ook van groot belang. Ook in deze opdracht kan u op ons rekenen.

Bij het ontwerp van uw woning zullen we eerst het volume en de vorm van de woning onder de loep nemen. Volgende drie uitgangspunten zijn al vanaf het voorontwerp van groot belang.

COMPACTHEID

LUCHTDICHTING

ISOLATIE

Verder spitsen we ons ook toe op de gespecialiseerde technieken die bij een woning van groot belang zijn. Indien noodzakelijk schakelen we een studiebureel in dat met gedetailleerde berekeningen een oplossing op maat kan aanbieden. Ventilatie is niet meer weg te denken in onze goed-geisoleerde en luchtdichte woning. Ook de verwarming van de woning is helemaal anders als onze traditionele denkwijzen. En tot slot zijn het vooral de bewoners die op een verantwoorde manier moeten omgaan met energie, maar ook: een passieve woning heeft een gebruiksaanwijzing. Als eigenaar van een passieve woning ga je anders denken. 

VENTILATIE

VERWARMING

BEWONERS